Свилен Милев, Генерален Директор

Свилен Милев, Генерален Директор
Свилен Милев, Генерален Директор

Запознайте се със Свилен

Защо Рио Агро?

Идеята за Рио Агро се зароди спонтанно. Всяка година малките населени места в България обезлюдяват и все по-трудно малинопроизводителите намират работна ръка. Гр. Попово се намира в сърцето на малинопроизводството в България. Заедно с нашите съдружници в САЩ направихме проучване на пазара и намерихме най-добрите машини за бране на ягодоплодни в света. Предизвикателството да си първи на пазара и да наложиш непозната до сега техника е основното нещо което ме накара да бъда част от Рио Агро.

Какво те кара да се събудиш сутринта?

Всеки нов ден е предизвикателство. Без значение дали в служебен или личен план. Всеки ден човек научава нещо ново стига да има желание за това. Аз съм от хората които търсят новото, иновативното и се събуждам с тази мисъл всяка сутрин. Не мога да си представя ден в който ще се събудя и няма да мисля за нищо.

С какво се занимаваше професионално преди Рио Агро?

Занимавах се със създаването и развитието на семейна строителна компания, която за кратко време се превърна във водеща в нашият регион. Защитих професионална квалификация ,,Строителен техник”.

Коя е любимата ти част от това да работиш в Рио Агро?

Любимата част от работата ми в Рио Агро е да видя усмивките по лицата на фермерите които ми се доверят и заработят с техниката която им предложим.

Каква е крайната цел на Рио Агро?

Целта на Рио Агро е да въвежда нови технологии и иновативни решения в земеделието. Да бъдем в близост до фермерите в Европа и заедно да разрешаваме предизвикателствата който ще възникнат пред нас. Крайната цел пред всички е да постигнем възможно най-голяма добавена стойност към крайният продукт, така фермерите ще имат възможност да инвестират повече в модернизиране на своите стопанства.
Translate »
X