Свилен Милев, Генерален Директор

Свилен Милев, Генерален Директор
Свилен Милев, Генерален Директор

Запознайте се със Свилен

Какво те кара да се събудиш сутринта?

Всеки нов ден е предизвикателство. Без значение дали в служебен или личен план. Всеки ден човек научава нещо ново стига да има желание за това. Аз съм от хората които търсят новото, иновативното и се събуждам с тази мисъл всяка сутрин. Не мога да си представя ден в който ще се събудя и няма да мисля за нищо.

С какво се занимаваше професионално преди Рио Агро?

Занимавах се със създаването и развитието на семейна строителна компания, която за кратко време се превърна във водеща в нашият регион. Защитих професионална квалификация ,,Строителен техник”.

Защо Рио Агро?

Идеята за Рио Агро се зароди спонтанно. Всяка година малките населени места в България обезлюдяват и все по-трудно малинопроизводителите намират работна ръка. Гр. Попово се намира в сърцето на малинопроизводството в България. Заедно с нашите съдружници в САЩ направихме проучване на пазара и намерихме най-добрите машини за бране на ягодоплодни в света. Предизвикателството да си първи на пазара и да наложиш непозната до сега техника е основното нещо което ме накара да бъда част от Рио Агро.

Коя е любимата ти част от това да работиш в Рио Агро?

Любимата част от работата ми в Рио Агро е да видя усмивките по лицата на фермерите които ми се доверят и заработят с техниката която им предложим.

Каква е крайната цел на Рио Агро?

Целта на Рио Агро е да въвежда нови технологии и иновативни решения в земеделието. Да бъдем в близост до фермерите в Европа и заедно да разрешаваме предизвикателствата който ще възникнат пред нас. Крайната цел пред всички е да постигнем възможно най-голяма добавена стойност към крайният продукт, така фермерите ще имат възможност да инвестират повече в модернизиране на своите стопанства.
Translate »
X